Hoe pak jij je leads slim aan?

Leadopvolging is voor jou als machineverkoper een van de belangrijkste onderdelen. Dit zal vaak telefonisch gebeuren, ook al is de lead online binnen gekomen. Door te bellen sta je direct in contact en heb je de kans door te vragen. Je hoort altijd meer dan in de reactie op een e-mail, als de lead al de moeite neemt jou terug te mailen.


Een websitebezoeker wordt een lead als hij duidelijk interesse heeft in een van je producten en informatie opvraagt. Dit proces kun je al sterk optimaliseren. Wij vergelijken het vaak met Google Micro Moments. Dit is een begrip wat betekent dat mensen tegenwoordig in momenten leven. Zij hebben een behoefte en gaan hiervoor direct mobiel en online op zoek. Hier moet je dus snel gevonden worden en direct de juiste informatie bieden. Mensen willen ín het moment geholpen worden. Wij kunnen jou als machineverkoper altijd adviseren wat je website te bieden moet hebben. Tip: denk altijd wat een koper zoekt en hoe zij zoeken, daarop moet je inspelen. Kijk bijvoorbeeld naar populaire zoekwoorden en verwerk deze in je advertenties.
 
Als je het principe van de Micro Moments volgt moet je de lead ook snel opvolgen. De lead vraagt niet voor niets op dat moment informatie (via jouw mobiele website) aan. Mensen kunnen in een paar minuten verschillende aanvragen indienen dus wanneer jij als eerste terugbelt kun jij meteen de aandacht grijpen.


Het stappenplan

* Aandacht. 
Dit doe je door direct te bellen.
* Eerste indruk. Laat de klant vertellen wat hij/zij zoekt. Jij vraagt alleen door om erachter te komen wat de wensen zijn.
* Verminder competitie. Jij bent de eerste die belt en de aandacht heeft.
* Creëer een WOW-moment. Vertel de lead dat jij nu gaat kijken wat je nog meer hebt staan, en kom altijd terug aan de telefoon met goed nieuws. Iets wat nieuw binnen is en nog niet op de website stond bijvoorbeeld.

Dit is een stappenplan dat je kunt volgen bij leadopvolging. Door snel te bellen zit je ‘in het moment’ van de koper. Hij of zij is op zoek naar iets en jij speelt direct op zijn vraag in. Als hij bij verschillende verkopers aanvragen doet en je belt meteen, maak jij de eerste indruk. Stel vragen en laat de koper vertellen wat hij zoekt. Wellicht kun je hem nog meer bieden dan aanvankelijk in zijn aanvraag stond. De competitie heb je in zekere mate uitgeschakeld als jij direct kunt bieden wat deze koper zoekt. Als je merkt dat er interesse is kun je zeggen dat je nog even gaat kijken wat je nog meer hebt staan, want er is altijd wel wat nieuws binnen wat nog niet op de website staat. Laat de klant niet langer dan een minuut wachten aan de telefoon en kom altijd terug met goed nieuws: jij hebt hét aanbod wat deze koper kan gebruiken.
 

0413 – 763710 | info@123machine.nl