SEO trends en ontwikkelingen voor 2017

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat zoekmachine optimalisatie betekent. Het is een verzameling van technieken om gratis in zoekmachines zoals Google te komen. Hoe Google haar resultaten bepaalt verandert regelmatig en zij geven dit ook niet zomaar prijs. Wij hebben drie tips voor machinehandelaren samengesteld om jouw online vindbaarheid te verbeteren.
 
Tip 1: Speel in op wat de klant zoekt
Een veelgemaakte fout is om direct in de oplossing te denken. Je moet juist nagaan wat de klant zoekt en hoe zij zoeken. Er worden bijvoorbeeld steeds vaker hele zinnen in Google getypt in plaats van een paar losse woorden. De content op jouw website moet daarop afgestemd zijn. Vraag jezelf af, op welke vragen wil de klant antwoord krijgen? Richt je website daarop in en geef antwoorden. Zorg ervoor dat de zinnen/woorden waar mensen op zoeken ook op je website terug te vinden zijn. Maak die content langer, uitgebreider en gedetailleerder. Zorg ervoor dat de klant het hele antwoord kan vinden, want dan kan Google het ook.
 
Tip 2: Mobile search
Al sinds 2015 zoeken mensen vaker via een mobiel dan op een desktop. Google geeft aan dat mobiel nu ook echt de standaard wordt. Vanaf 2017 wordt je mobiele site eerst geïndexeerd, voordat er naar de desktopversie wordt gekeken. Erg belangrijk dus dat je website responsive is en de informatie goed weergeeft op een mobiel apparaat. Mobiel is vanaf dit jaar dus belangrijker dan de computer.
 
Tip 3: Zoekmachines worden slimmer door machine learning
Door machine learning en artificial intelligence wordt Google steeds slimmer. Dit klinkt erg ingewikkeld maar het is makkelijk uit te leggen. Zoekmachines onthouden de zoekopdrachten van mensen en traint zichzelf daardoor om een steeds beter antwoord op de zoekvraag te geven. Dit wil zeggen dat de resultaten relevant moeten zijn voor degene die de zoekopdracht invoert.

Wat betekent dit voor jou als machinehandelaar? Google wil dus steeds relevanter zijn voor de gebruiker, dus ze bieden niet zomaar een aantal websites aan. Dit zijn websites die volgens Google het antwoord geven op de zoekvraag. Des te belangrijker dus dat jouw website de juiste content bevat die kopers willen weten. Zorg voor blogartikelen die niet enkel belangrijke zoekwoorden bevatten, maar zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk iets toevoegt aan het web.
 

Dit zijn de ontwikkelingen die ons nu opvallen, maar er blijven altijd trends en ontwikkelingen bijkomen gedurende het jaar. Heeft jouw onderneming al een plan klaarliggen voor je online vindbaarheid (bijvoorbeeld ook met Google Adwords) of sta je nog aan het begin? Wij helpen je graag met een strategie en doelstellingen. Ook het schrijven van blogartikelen kunnen we van je overnemen. Bel of mail ons vrijblijvend, of kom een keer langs in De Ideeënfabriek.

0413 – 763710 | info@123machine.nl