Opvolging van je belangrijkste leads


Er zijn verschillende bronnen waarop leads binnenkomen in de machineverkoop. Zo adverteer je op de portals, onderhoud je contact met de importeurs en komen er specifieke aanvragen binnen. Maar waar moet de focus liggen, welke lead is het meest waardevol? Leads die via collega handelaren of je importeur binnekomen zijn het meest waardevol. Deze komen via mond-tot-mond reclame (Word of Mouth Marketing) zowel online als offline binnen. Deze potentiele klant hecht waarde aan reviews en je bekendheid. Je hebt het vertrouwen deels al gewonnen nog voordat je de lead ontmoet.
 
Jouw inspanning loont
Ga jezelf te rade waarom deze lead bij jou uitkomt. Zijn er recent marketingactiviteiten geweest, is je onlinepresentatie op orde of hebben klanten reviews achter gelaten? Deze factoren vergroten het vertrouwen online enorm. Of ben je een echte netwerker, goed in relatiebeheer en sta je regelmatig op beurzen en evenementen? Dan weet de offline lead je waarschijnlijk goed te vinden. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de opvolging. Hoe maak je van deze ‘hot’ lead een sale?
 
Van lead naar sale
Zorg ervoor dat je een goed ingericht proces hebt. Het stellen van doelen helpt. Wil je bijvoorbeeld meteen verkopen na het eerste contact, of is je doel een afspraak op de zaak te maken? Maak voor jezelf duidelijk wat jij er als verkoper uit wilt halen en speel hierop in. Is de lead terughoudend dan loont het om nog een keer te bellen. Ja heb je (de lead zocht jou op), nee kun je krijgen. Deze potentiele klant is niet voor niets bij jou uitgekomen, iets doe je goed. Speel in op je sterke punten en laat de klant deze benoemen.
 

Achterhaal de wens van de klant, wellicht is het een grote inkoper van machines en heb je bij een positieve ervaring een terugkerende klant binnengehaald. Verzamel de NAW-gegevens en voeg deze toe aan je groeide database. Het is met online tools gemakkelijk om ‘top of mind’ bij de koper te blijven. Je stuurt ze het actuele aanbod door of houdt ze op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je bedrijf met een nieuwsbrief.

Kunnen wij je helpen het opvolgen van leads en onderhouden van contacten te verbeteren? Neem contact met ons op via 0413 - 763710 of email niels@123machine.nl.