Gevonden worden online: de juiste domeinnaam

Recent schreven wij vijf verkooptips uit in een blog. Een daarvan is het gebruiken van de juiste content op je website die overeenkomt met zoektermen waar mensen op zoeken. Hierdoor vergroot je de kans hoog in Google te scoren. Als je een nieuwe website wil laten maken, moet je ook een domeinnaam kiezen. Naast het feit dat je hier je bedrijfsnaam wilt zien, is het handig ervoor te zorgen dat mensen bij het zien van je websitenaam direct weten wat je business doet.
 
Een extensie kiezen
Meest voor de hand liggend is om een .nl of .com website te nemen. Deze zijn erg populair, maar vaak zijn .be of .eu een goed alternatief. Met een .eu extensie geef je bijvoorbeeld aan je op de Europese markt te richten. Een .com (commercieel) extensie geeft aan dat je internationale ambities hebt. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe extensies bij die het mogelijk maken er een te kiezen specifiek voor jouw branche. Voorbeelden zijn: .support / .bar / .center / .gratis / .marketing / .zone / .site / en .amsterdam.
 
Domeinnaam
Graag kies je een domeinnaam die overeenkomt met je bedrijfsnaam. Toch zul je merken dat de meeste al weg zijn, zeker als je voor een .nl extensie kiest. We spreken verschillende opties door die kunnen werken. Je kunt voor een koppelstreepje kiezen tussen je bedrijfsnaam en branche: vandenbroek-machinery.nl. Ook het toevoegen van BV, NV of VOF zijn opties.
 
Of voeg getallen toe aan je domeinnaam: 123machine.nl bijvoorbeeld! Hou het wel altijd simpel zodat het makkelijk te onthouden is, en kies een getal dat iets betekent. Dus niet: vandenbroekmachinery1.nl, maar weer wel: broekman-regio010.nl.
 

Aanvullende tips
Kies een domeinnaam die aangeeft wat je bedrijf doet. Voeg bijvoorbeeld het woord ‘machinery’, ‘used equipment’ of ‘handelsonderneming’ toe. Daarmee is meteen duidelijk waar je bedrijf voor staat. Korte domeinnamen staan mooier en zijn makkelijker te onthouden. Laat familie en vrienden de opties die je in gedachten hebt eens voorlezen van een stuk papier. Ga na of zij de domeinnamen juist uitspreken en vraag welke zij het beste vinden. Wij kunnen hier natuurlijk ook bij helpen en kijken welke extensies er nog vrij zijn.
 
Om goed gevonden te worden in zoekmachines helpt het ook om een bekende zoekterm in je domeinnaam te verwerken. Bijvoorbeeld trucksverhuur.online of auto.kopen. denk dus goed na waar klanten naar zoeken voordat ze je website vinden. Google Analytics en Google AdWords kunnen je hierbij helpen. We starten graag een passende campagne voor jouw onderneming.

Onze service
Naast het starten van een marketingcampagne melden we je ook aan bij verschillende zoekmachines. We bouwen websites speciaal voor machineverkopers en templatewebsites zijn al beschikbaar vanaf € 400,-. We optimaliseren deze zodanig dat je snel online gevonden wordt. Neem vrijblijvend contact op met Niels voor meer informatie. In de maand december van 2016 hebben we een mooie actie waarin we websites met meer specificaties en een ander design van € 2500,- voor nu € 1750,- aanbieden.

Heb je nog vragen? Neem contact op met ons kantoor via 0413 - 763710 of email niels@123machine.nl.