Social media meetbaar maken

Vorige week hebben we een blog geschreven over het belang van social media, ook in de machinesector. Social media werkt in je voordeel want je wordt sneller gevonden in zoekmachines als je op verschillende websites terug te vinden bent. Door ook zelf actief bezig te zijn met het verzamelen van reviews vergroot je het vertrouwen bij een potentiele klant enorm. Iedereen shopt, kijkt en vergelijkt namelijk online. Als je hier actief mee aan de slag gaat is het fijn om te weten of je inspanningen effect hebben. Hoe meet je dat eigenlijk?
 
Bepaal de manier van rapportage
Om prestaties meetbaar te maken moeten er vooraf doelen worden gesteld. Wat wil je met het gebruik van social media bereiken? Als je enkel via Facebook af en toe een bericht post kun je met de advertentietool voor een paar euro een bericht promoten. Houd goed je doelgroep voor ogen en target zo specifiek mogelijk. Hier kun je invullen welke leeftijdsgroep jouw bericht moet zien, wat hun interesses zijn, waar ze vandaan komen enzovoorts. Facebook geeft hier per gepromoot bericht aan wat de uitkomst is met een kort verslag. Google Analytics is een handige tool om de prestaties op de eigen website te meten. Deze hebben wij geïntegreerd in de 123Machine software.
 
Wil je een uitgebreide campagne op meerdere kanalen dan helpen wij hier graag bij. We stellen rapportagemomenten in overleg vast en hebben verschillende tools tot onze beschikking. Wil je wekelijks een overzicht, of liever maandelijks? En wat wil je gerapporteerd zien? Hier kom je weer terug bij de vooraf gestelde doelen. Met deze tools is het resultaat voor iedereen begrijpelijk en kun je het makkelijk delen met collega’s.
 

Inzicht vertalen in acties
Het doel van de inzichten die je verkrijgt is om hier mee aan de slag te gaan. De data moet het mogelijk maken de social media-activiteiten in de toekomst te verbeteren. Je stemt deze nog beter af op de doelgroep. Uiteindelijk wil je dat je inspanningen op social media je helpen je bedrijfsdoelstellingen te behalen, in veel gevallen extra verkopen realiseren.
 
Met het inzicht hoe je doelgroep op je berichten en website reageert creëer je een sales funnel. Met onze tools kan je potentiele leads in kaart brengen. Hierin worden de hot prospects duidelijk en kun je deze direct benaderen. Bezoekers van je website die in mindere mate op je inspanningen hebben gereageerd benader je weer op een andere manier. Zo lukt het om online je meest waardevolle leads te bereiken. Het is een oud gezegde maar ook online klopt deze helemaal: meten is weten.

Heb je nog vragen? Neem contact op met ons kantoor via 0413 - 763710 of email niels@123machine.nl.