Verhoog vindbaarheid Youtube

Waar veel mensen nog niet van op de hoogte zijn, is de rol die Youtube tegenwoordig speelt omtrent het onderwerp zoekmachineoptimalisatie. Youtube is de één na grootste zoekmachine ter wereld. Daarnaast is Youtube van Google en Google beloond alles wat je met hun producten doet. Veel mensen gebruiken Youtube als een zoekmachine om te vinden wat ze willen weten en nodig hebben. Deze mensen zijn potentiële kopers die in de vorm van een video sneller contact opnemen en aankopen doen dan vergeleken met bezoekers van andere zoekmachines.


Wat kunt u doen?
U kunt uw bedrijf via een film promoten. Met eenvoudige middelen en ingrepen kan een persoonlijke film online worden gezeten. Denk daarbij aan een diversiteit aan promotiefilmpjes en bedenk dat er geen hele filmset aanwezig hoeft te zijn. Een ander mogelijkheid is bijvoorbeeld het demonstreren van een nieuwe machine. Of een kleine voorstellingsronde binnen uw bedrijf waardoor de kijker meteen een persoonlijk gevoel bij uw video en uw bedrijf kan krijgen. Ook is het mogelijk uw machines te presenteren op een eigen dynamische film. Wij hebben verschillende mogelijkheden binnen ons pakket, maar net zo belangrijk zijn de volgende eenvoudige tips die u of uw personeelslid een stuk op weg kunnen helpen. 

Titel
Het begint al met de titel. Gebruik relevante woorden in de titel. In de titel moet duidelijk staan waar de video over gaat. Zorg voor een juiste spelling en vergeet ook niet het woord 'video' in de titel te vermelden. De zoekresultaten eindigen hoog in de zoekresultaten wanneer sterke beschrijvingen in de titel en relevante tags worden toegevoegd. Deze stappen zijn onmisbaar, omdat er dagelijks wereldwijd honderden uren film geupload worden. Richt u zich op een buitenlandse doelgroep? Zorg dat de video in de juiste taal beschikbaar is. Vertaal de titel en andere tekst, waardoor deze zoekwoorden in een andere taal snel gevonden worden.  

Tekst
Probeer een transscript te maken van wat er in de video gezegd gaat worden. Tekst is ontzettend relevant voor zoekmachines, omdat ze niet op beelden kunnen onderscheiden. De tekst die onderaan de video gepresenteerd staat, is samen met alle reviews en meningen over de video van belang voor Google. Hierdoor is de video gemakkelijker vindbaar en komt het hoger in Google te staan.