3 tips voor websiteoptimalisatie

Uw website is het visitekaartje voor een toekomstige klant. Wellicht dat het tijd is voor een grondige upgrade? Wij sommen graag 3 eenvoudige mogelijkheden voor u op. Deze voorbeelden zijn helemaal up-to-date en geven eenvoudige handvaten om meer bezoekers of klanten te krijgen.


Design
Uw website is niet alleen een link naar uw online domein. Het is een eerste introductie, een digitale lobby om met u zaken te gaan doen. De potentiële klant beslist aan de hand van uw website of machinepresentatie of ze verder met u gaan. Het moet vertrouwen uitstralen. Onderzoek heeft uitgewezen dat bijna de helft van een onderzochte groep mensen zeggen dat het design van een website een kritisch punt is in de geloofwaardigheid van de website van een bedrijf. Maar waarom doet design er zoveel toe? Dat komt voornamelijk doordat 90% van je hersenen informatie visueel doorspeelt. Daar komt bij dat tekst 60.000 keer langzamer binnenkomt dan visuele beelden. Het is dus geen verassing dat men op visuele informatie sneller een conclusie trekt en daardoor ook eerder uw website positief of negatief beoordeeld.

Maar hoe kunt u uw digitale lobby een verse lik verf geven? Hoe ziet succes eruit in uw vakgebied? Hoe kunt u winnen van uw concurrenten? En hoe zet u uw digitaal ontwerp om in een strategisch voordeel? Pak het in ieder geval goed aan. Een professional begeleid u graag. En dat betaald zich meteen uit i.p.v. een vriend die een beetje kennis van HTML heeft.

Video
Wat denkt u als ik u vertel dat 85% van de bezoekers van uw website contact met u op gaan nemen? Dat klinkt interessant, vast ook heel onwaarschijnlijk. En toch heeft onderzoek uitgewezen dat hier -gelukkig- geen magische promoties voor nodig zijn. Sterker nog, met een simpele toevoeging is dit al te verwezenlijken. Vooral Youtube speelt hierin een grote rol. Het eenvoudig toevoegen van een persoonlijke video aan uw website zorgt voor meer vertrouwen, en vanzelfsprekend dus voor veel meer verkopen.

Mobiele websites
Of u het nu leuk vind of niet, we leven in een zeer ongeduldige wereld, waardoor de keuze van de bezoeker om uw bedrijf ergens voor in aanmerking te laten, komen snel bepaald is. Zeker wanneer we spreken van het bezoeken van uw website via smartphones en tablets, is het belangrijk om uw website ook daarop te optimaliseren. En om nog meer de drang voor snelheid aan te stippen: 61% van de smartphone-gebruikers verlaten direct een website als ze niet snel vinden waar ze naar zoeken.
Vraag eens naar de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Wij realiseren graag een update van uw design, video of responsive (mobiel) webdesign.