5 tips voor een verbeterde website voor machinehandelaren

Meer klanten en meer omzet. Dat willen we als ondernemer toch allemaal? Dit kun je via vele kanalen bereiken. Maar vergeet niet hoe belangrijk de rol van jouw online positie hierbij is! Afgelopen week spraken we al over het belang van een goede website. Daarom geef ik je nu graag 5 tips voor het verbeteren van je website.

 

Tip 1. Gebruik niet teveel plugins

Iedere website heeft een CMS (Content Management Systeem). Toch gebruikt het merendeel van de Nederlandse bedrijven WordPress als CMS. Binnen WordPress kun je vele plugins downloaden, welke allemaal een andere toegevoegde waarde en functie voor jouw website kunnen hebben. Helaas is het gebruik van teveel plugins NIET goed voor jouw website. En wel om de volgende redenen:

- De website wordt langzamer
- Ze kunnen slechte codes bevatten
- Ze worden niet altijd goed geüpdatet

Selecteer dus alleen de beste plugins en 'keep it simple'.

 

Tip 2. Maak gebruik van HTML koppen

Een webtekst schrijven met gebruik van HTML. Klinkt dit voor jou ook erg vaag? Geloof me, het is véél makkelijker dan je denkt. Gebruik titels in je teksten op de webpagina's en doe dit alsof het hoofdstukken uit een boek zijn. Omsluit de hoofdstukken (alinea titels) met behulp van simpele H1 tags. Google gerust eens naar HTML tags en alle info is daar. Dit is een boost voor jouw website optimalisatie!

 

Tip 3. Optimaliseer je afbeeldingen

Wanneer je een website door de pagespeed check van Google haalt, komt er bij 90% van de websites als verbeterpunt uit dat de afbeeldingen geoptimaliseerd moeten worden. Dit houdt in dat de afbeeldingen verkleind moeten worden. Je kunt vele bytes aan gegevens besparen door afbeeldingen op de juiste manier op te maken en te comprimeren.

Het gaat hierbij vaak om het comprimeren tot een aantal pixels of KB van een afbeelding. Door middel van een bewerkingsprogramma kun je dit aanpassen voordat je ze importeert in jouw mediabibliotheek in het CMS. Een andere veel gebruikte optie is het installeren van een plugin genaamd WP smush om zo in bulk jouw afbeeldingen te comprimeren. 

 

Tip 4. Maak een redirect aan voor een product dat (tijdelijk) niet beschikbaar is

Is een product uit voorraad? Of ben jij gewoonweg gestopt met het verkopen van een bepaald product? Zorg dat dan deze pagina weg is van jouw website. Maar vergeet niet om deze pagina te 'redirecten' naar een andere vervangende pagina.

Zo voorkom jij dus foutpagina's, errors en erg belangrijk: irritatie bij je bezoekers!

 

Tip 5. Zorg dat je de advertentietitel hebt ingevuld

Als laatste belangrijke tip wil ik je meegeven dat het optimaliseren van je advertentietitel, beschrijvingen en tags erg belangrijk is. Denk vanuit de koper! Laat de advertentietitel net als het merk en het soort machine nog een aantal keer terugkomen in de omschrijving. Als je website goed gebouwd is dan wordt deze informatie automatisch op de juiste manier verwerkt worden in de code je website.